Mezoterapi, cildin en üst tabakasına 2 ila 4 mm. derinliğe, çok ince iğne uçları ile enjeksiyon yapılarak gerçekleştirilen bir tedavidir.
60 yıl önce Fransa’da uygulanmaya başlanan Mezoterapi, şu anda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.
HANGİ DURUMLARDA MEZOTERAPİ UYGULANABİLİR?
Özellikle,
Sellülit tedavisinde:
o Mezoterapi, sellülit tedavisi için dünyada altın standart olarak kabul edilir.
Bölgesel incelme ve sıkılaşma tedavilerinde,
Ağrılı durumların tedavisinde,
Fibromyaljide,
Saç dökülmelerinin tedavisinde mezoterapi uygulanabilir.
İlaçlar çok küçük dozlarda kullanılır ve bölgesel enjeksiyonlar yapılır. Bu nedenle, sistemik olarak vücuda yan etkisi yoktur. Ancak verilen ilaçlara karşı bir alerji gelişmesi ihtimal dâhilindedir. Hamilelerde, kanserli vakalarda, ağır ateşli hastalıklarda uygulanmaz. Gene egzamalı alan ve nedbe dokusu içine uygulanmaz.
UYGULAMA
Uygulama süresi, kişiye göre değişiklikler gösterir. Burada sellülitin yoğunluğu, tipi ve kilo durumu önem kazanır. Doktorunuz sizi muayene edip, gerekli analizleri yaparak tedavi süreci hakkında sizi bilgilendirecektir. Ama genellikle 10-15 seans yeterlidir. Bazı vakalar da daha uzun tedavi süresi gerekebilir. Tedavi seansları haftada 1 kere uygulanır. Tedavi sırasında doktorunuzun vereceği diyete mutlaka dikkat etmeniz, tuzu azaltmanız ve bol su tüketmeniz gerekir.
LİPOLİZ
Kilolu insanlarda, bölgesel kilo problemleri en fazla şikâyet edilen durumdur. Kadınlarda basen, kalça, göbek, diz kapağı üstü, kollar ve üst bacak en fazla yağ depolanmasının görüldüğü bölgelerdir. Erkeklerde genellikle göbek bölgesindeki yağ birikimi en sık görülen durumdur.
Bu tarz yağ birikimlerinde, Lipoliz eşi olmayan bir tedavi yöntemidir. Lipolizde, yağ yıkımını sağlayan çeşitli ilaçlar, yağ dokusunun içine enjekte edilerek verilir. Çok ince iğneler yardımıyla gerçekleştirilen, ağrısız bir işlemdir.
Lipolizde kullanılan ana ilaç Phosphotidilcholin’dir (PPC). PPC, Lesitinden elde edilen bir maddedir. Önemli derecede yağ yıkımı sağlama etkisi vardır. Yağ yıkıcı etkisinden dolayı, Avrupa’da damar içi yağ embolileri gibi ciddi bir problemde bile ruhsatlı kullanımı mevcuttur.
Uygulama, 12 mm. uzunluğunda ve çok ince iğnelerle yapılır. Bu iğneler yardımıyla, ilaç direkt yağ dokusu içine enjekte edilir. Bazı hassas hastalarda, uygulama bölgesinde kızarıklık ve hassasiyet görülebilir. Etken maddeye karşı alerjisi olan hastalarda kullanılmamalıdır. Bunun haricinde ciddi yan etkilere rastlanmaz.
Uygulama, 15 gün aralıklarla yapılır.
Yağ eritici etkileri, özellikle 3. – 4. seanstan sonra gözle görülür dereceye gelir. Hastanın kilo fazlalığına göre tedavi seans sayısı planlanır. Doktorunuz sizi muayene edip, vücut analizinizi yaptıktan sonra tedavi süreci hakkında sizi bilgilendirecektir.
Lipoliz tedavisi, insülin bağımlı şeker hastalarına, kan sulandırıcı kullananlarda, kalp ritim bozukluklarında, hamilelerde, kalp hastalıklarında, 18 yaş altında ve emziren bayanlarda kullanılmaz.
Kaynak:https://www.mynet.com/bolgesel-incelme-tedavileri-mezoterapi-110100707749