Sahte bilim, sağlık çalışmalarını nasıl etkiliyor?
2006 yılında Nature Dergisi’nde Alzheimer hastalığının beyinde biriken amiloid plakları nedeniyle oluştuğu yönünde bir makale yayınlandı. Bu çalışmada, Alzheimer, bir protein birikimi gibi anlatıldı. Dergide yayınlanan ve 2.300 atıf alan bu makale, hastalıkla ilgili bütün çalışmaları değiştirdi. Tam 16 yıl sonra, bu yayının sahte yayın olduğu ortaya koyuldu ve bilim insanları şikâyetçi oldu. Ardından Nature Dergisi özür dileyerek yayını geri çekti. Sahte bilim, Alzheimer çalışmalarını yanlış yönlendirdi ve hastalara zarar verdi. Alzheimer tedavisinin ve hastalığının engellenmesinin önüne geçti.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş (Fotoğrafta), Alzheimer hastalığının tedavisine yönelik 16 yıllık sorunlu geçmişe dikkat çekerek, söz konusu çalışmayı yapan bilim insanlarının Alzheimer hastalığının nedeni olarak, gerçekte var olmayan protein bulduklarını iddia ettiklerini, bu proteini tespit etmek için kendi uydurdukları bir biyokimyasal yöntem kullandıklarını ve tüm dünyadaki Alzheimer çalışmalarını yanlış yönlendirdiklerini açıkladı.
Aktaş, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Bu makale Nature Dergisi’nde yayımlandıktan sonra bütün bir çalışma dünyasını değiştirdi. Alzheimer’ın nedenini ve tedavisini araştıran bütün bilimsel yayınlar bu yola yönlendirildi. Hatta, dünyada Alzheimer ile ilgili başka alanlarda çalışmak isteyen bilim insanlarına fon bile verilmedi. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Alzheimer, kökeninde enflamasyona ve bu enflamasyonu tetikleyen gıdalara dayalı bir hastalıktır. Alzheimer’dan korunmak da, yakalandığınızda tedavi olmak da mümkündür”.
Alzheimer’ın tedavisinde de beslenme son derece önemli
Peki, ne tetikler beyindeki enflamasyonu?
Dr. Ümit Aktaş bu soruya şöyle cevap veriyor; “Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinde bir enflamasyon ve insülin direnci hastalığıdır. Bunu tetikleyen de yanlış beslenme, karbonhidratlar, işlenmiş gıdalar, katkı maddeleri, hibrit tohumlar ve tarım ilaçlarıdır. Alzheimer hastalarının beyin hücrelerinde insülin direnci meydana geldiği görülmüştür. Dolayısıyla, Alzheimer’dan korunmak istiyorsanız beslenmenizi düzene sokmalısınız. Her türlü karbonhidrattan işlenmiş gıdadan ve tabi ki hibrit tohumlardan ve tarım zehirlerinden kaçınmalısınız. Alzheimer’ın tedavisinde yine beslenme son derece önemli. Yoğun omega-3 tedavisi, D vitamininin vücutta yüksek tutulması tedavide son derece etkilidir. Alzheimer’dan korunmak da Alzheimer olunduğunda tedavi olmak da mümkündür. Alzheimer bir enflamasyon ve insülin direnci hastalığıdır. Aynen diyabetten korunur gibi Alzheimer’dan da korunabilirsiniz”.
Konuyla ilgili Science Dergisi’nde yayımlanan makaleye buradan ulaşabilirsin
Kaynak:https://www.temizmekan.com/dr-umit-aktas-sahte-bilim-alzheimerin-kokenleri-konusunda-bizi-yaniltmis/